Bestel tickets voor het SFFR 2022 - Voorjaarevenement! Klik hier.

1-minuut films

Het 1-minuut filmprogramma van Sport Film Festival Rotterdam wordt verzorgd door de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (NAVB) en de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) in het kader van het project Sparkel2Doen, in samenwerking met onder meer Warm Rotterdam en Canon.

Sparkel2Doen is een project van de RZN binnen het programma Maatschappelijke Diensttijd; waarbij jongeren tussen 14 en 27 jaar de kans krijgen om zich op te ontwikkelen op sociaal, maatschappelijk en creatief niveau door middel van diverse gratis cursussen en workshops. In het kader van dit project kunnen jongeren 10 weken lang een cursus fotografie of film volgen bij de NAVB. De cursussen hebben het thema; sport, welzijn en maatschappij.

Alle fotoseries en 1-minuutfilms die door de deelnemers worden gemaakt zullen tijdens het voorjaarsevent van Sport Film Festival Rotterdam in april 2022 worden getoond. Een unieke kans voor jongeren om te leren fotograferen of filmen en ook nog eens hun werk aan het publiek te vertonen tijdens het Sport Film Festival Rotterdam. Alle deelnemers krijgen een SFFR certificaat van deelname en de beste 1-minuutfilm wordt door de jury bekroond met SFFR 60 Seconds Award.

Jury

Marieta Landkroon (juryvoorzitter), Marieta Landkroon Photography
Jamillah van der Hulst, Hoofd Programmering SFFR
Conrad Alleblas, Festivaldirecteur SFFR