Bestel tickets voor het SFFR 2022 - Voorjaarevenement! Klik hier.

SFFR Best Dutch Shorts

SFFR BEST DUTCH SHORTS

28 oktober 2020 | 21.55 uur | zaal 1 | UITVERKOCHT
> Filmvertoningen: 118ft of Freedom, Chosen, Allez Julia!, In Search of Incredible, Shadowboxers en Kherrazi 11:11
> Q&A met protagonisten en regisseurs van de films

118ft of Freedom (14′) van Mintautas Grigas

3-voudig wereldkampioene kitesurfen Jalou Langeree en collega-kitesurfers Johanna-Catharina Edin en Olivia Jenkins gaan in Madagascar op zoek naar de perfecte surf.

Chosen (15′) van Mark Redan

Stephen Danyo, een professionele bokser die 100 amateurgevechten vocht, bereidt zich voor op het ultieme gevecht dat zijn professionele carrière kan maken of breken. Zijn voeten zijn gegrond, maar zijn ziel is bij god; Is hij echt uitverkoren?

Allez Julia! (5′) van Nanouk Wouters, Jasper van Leeningen & Engel Mulder

Julia is een zeer gepassioneerde klimmer. Deze korte film duikt in de geest van Julia en laat zien hoe ze boulderen ervaart. Hoe is het om als een jonge atleet op zo’n hoog niveau te trainen?

In Search of Incredible (19′) van Jitze Jaap Osinga

Professioneel fotograaf Rein Rijke en pro-kitesurfer Roderick Pijls reizen samen naar Tanzania om het onmogelijke te doen; kitesurfen op Lake Natron.

Shadowboxers (3′) van Guido Ekker

Lyon, Faouzi en Raoul hebben verschillende culturele, religieuze en economische achtergronden. Toch hebben ze alle drie een meedogenloze drive in hun dagelijkse routine.

Kherazzi 11:11 (10′) van Jasper de Kloet

De korte film Kherrazi [11:11] is een documentaire over de professionele basketbalspeler Mohamed Kherrazi (Mo). Op twaalfjarige leeftijd nam de vader van Mo zijn gezin mee naar Nederland.