Het Sport Film Festival Rotterdam 2020 is geannuleerd. Volg onze social media voor het laatste nieuws.

Secties

Het Sport Film Festival Rotterdam kent verschillende categorieën waarin zowel lange als korte sportfilms worden geselecteerd.

SFFR Competitie voor
Lange Sportfilms

In de competitie voor lange sportfilms worden sportfilms (speelfilms en documentaires) met een duur van minstens 40 minuten geselecteerd, die zich onderscheiden door een sterke verhaallijn en/of onderscheidende cinematografie.

De in deze competitie geselecteerde films dingen mee naar de juryprijzen en de publieksprijs.

SFFR Competitie voor
Korte Sportfilms

In de competitie voor korte sportfilms worden sportfilms (speelfilms en documentaires) met een duur van minder dan 40 minuten geselecteerd, die zich onderscheiden door een sterke verhaallijn en/of onderscheidende cinematografie.

De in deze competitie geselecteerde films dingen mee naar de juryprijzen en de publieksprijs.

SFFR Competitie voor
Rotterdamse sportfilms

In de competitie voor Rotterdamse sportfilms worden zowel lange als korte sportfilms (speelfilms en documentaires) geselecteerd, die een herkenbare link naar Rotterdam bevatten.

De in deze competitie geselecteerde films dingen mee naar de Rotterdam Sport Film Award.

Officiële Selectie

Korte en lange sportfilms (speelfilms en documentaires) met een aansprekende verhaallijn, een gedurfde artistieke aanpak of een relevant thema worden onder de noemer Officiële Selectie opgenomen in de programmering van het Sport Film Festival Rotterdam.

De in deze categorie geselecteerde films dingen mee naar de publieksprijs.

Speciale Vertoning

Lange en korte sportfilms (speelfilms en documentaires) die niet aan de selectiecriteria – conform de reglementen van het Sport Film Festival Rotterdam – voldoen, maar wel degelijk een podium verdienen, worden als Speciale Vertoning opgenomen in de programmering van het Sport Film Festival Rotterdam.