Bekendmaking programma en start kaartverkoop op 4 maart 2020. Volg onze social media voor het laatste nieuws.

Awards

Tijdens het Sport Film Festival Rotterdam worden films en filmmakers bekroond met internationale juryprijzen, de Rotterdam Sport Film Award en de SFFR Publieksprijs. Daarnaast worden er jaarlijks prijzen uitgereikt aan een sportjournalist en Olympische kampioenen.

Internationale juryprijzen

De films die geselecteerd zijn in de SFFR Competitie voor Lange Sportfilms en de SFFR Competitie voor Korte Sportfilms dingen mee naar de volgende juryprijzen:

Juryprijs voor Beste Sportfilm

Juryprijs voor Beste Korte Sportfilm

Juryprijs voor Beste Regie van een Sportfilm

Juryprijs voor Beste Cinematografie van een Sportfilm

Juryprijs voor Beste World Cinema Sportfilm

Juryprijs Sport & Maatschappij

Speciale Juryprijs

Een internationale jury benoemt de winnaars van de prijzen. De winnaars van de internationale prijzen worden tijdens de openingsavond van het festival bekendgemaakt. De Juryprijs voor Beste Film en de Juryprijs voor Beste Korte Film wordt uitgereikt aan de producenten van de winnende films, de juryprijs voor Beste Regie aan de winnende regisseur en de Juryprijs voor Beste Cinematografie aan de winnende cameraman. De ontvanger van de Sport & Maatschappij Juryprijs en de Speciale Juryprijs zal per uitreiking bepaald worden.

International jury

Ben Holman, Verenigd Koninkrijk
Mario Melchiot, USA
Jamillah van der Hulst, Nederland

Rotterdam Sport Film Award

De films die geselecteerd zijn in de SFFR Competitie voor Rotterdamse sportfilms dingen mee naar de Rotterdam Sport Film Award. Een jury met vertegenwoordigers uit de film- en sportwereld benoemt de winnaar van deze prijs.

De Rotterdam Sport Film Award wordt uitgereikt aan de producent(en) van de winnende film. De winnaar van de Rotterdam Sport Film Award ontvangt naast een mooie award ook een geldprijs ter hoogte van 1.500 Euro.

Jury

Hans Groenendijk (voorzitter)
Marhinde Verkerk
Davidson Rodrigues
Lisette Eijgelsheim
Jamillah van der Hulst

SFFR Publieksprijs

Alle films met een officiële selectie voor het Sport Film Festival Rotterdam komen in aanmerking voor de SFFR Publieksprijs. Bezoekers van het festival kunnen na afloop van iedere vertoning hun stem uitbrengen. De prijs wordt daags na het festival bekend gemaakt en uitgereikt aan de producent van de film.

FICTS Guirlande d’Honneur

De Guirlande d’Honneur wordt uitgereikt aan een sportjournalist met uitzonderlijke verdienste voor het verspreiden van de culturele en ethische waarden van sport.

FICTS Medallion d’Honneur

De FICTS Medallion d’Honneur wordt uitgereikt aan Olympische kampioenen uit heden en verleden.