Bestel tickets voor het SFFR 2022 - Voorjaarevenement! Klik hier.

Sport Film Festival Rotterdam

De missie van Sport Film Festival Rotterdam is het vestigen van de aandacht op sportfilms en het vergroten van de zichtbaarheid daarvan. Het doel is om bij te dragen aan de ontwikkeling van sportfilms, de sportfilmindustrie te stimuleren en sportcinema lokaal, nationaal en internationaal in de schijnwerpers te zetten.

Het festival kenmerkt zich door een kwalitatief hoogwaardig filmprogramma, prestigieuze award shows, verdiepende en verbindende talkshows en een passende randprogrammering. Daarbij kiest Sport Film Festival Rotterdam in de programmering voor activiteiten die mensen raken, inspireren en in beweging brengen. Bovendien wil Sport Film Festival Rotterdam naast topsport en breedtesport de maatschappelijke betekenis van sport tonen.

Sport Film Festival Rotterdam wordt georganiseerd door Stichting Sportfilm Promotie in nauwe samenwerking met publieke organisaties, private ondernemingen, professionals en vrijwilligers.

De festivalorganisatie:

Enthousiaste vrijwilligers
Bas Albers, Fotograaf
Bob Overhand, Adviseur Merk en Marketing & Communicatie
Conrad Alleblas, Festivaldirecteur
Greta Schouten, Coördinator Vrijwilligers
Jamillah van der Hulst, Hoofd Programmering en Marketing & Communicatie
Jaap Visser, Vliegende Keep Vrijwilligers
Jacco Groen, Filmcrew
Louise Lenten-Veerman, Coördinator Gastenontvangst
Norbert van Oosterhout, Presentator
Rob Buisman, Redacteur
Sharita van der Hulst, Productie Medewerker
Tanja Kok, Presentator

Louise Lenten-Veerman, Coördinator Gastenontvangst

Sport zit in mijn bloed! Als jong meisje werd al midden in de nacht wakker gemaakt voor de legendarische bokswedstrijden van Muhammed Ali. Later bleek dat, in plaats van het uitvoeren van sport, het organiseren ervan mij beter lag. Dit resulteerde in bijdragen aan NK’s en EK’s boksen en de Bep van Klaveren Memorial. Toen Rotterdam topsport in 2015 25 jaar bestond en er een sportfilmfestival georganiseerd werd, heb ik mijn hulp aangeboden. Het is een mooi en bijzonder evenement waar ik al 4 maal onderdeel van mocht zijn! Ik verheug mij dan ook bijzonder op deze aanstaande editie.
www.losa.nl

Jamillah van der Hulst, Hoofd Programmering en Marketing & Communicatie

Jamillah richt in 2012 JaJa Film Productions op na een carrière in de communicatie bij internationale NGO’s. Als producent van speelfilms en documentaires ontwikkelt Jamillah al snel een interesse in het regisseren van films. Ze regisseert een aantal goed ontvangen en prijswinnende films van 1-minuutfilms en documentaires. Als regisseur en producent wordt Jamillah gedreven door het brengen van inspirerende en in het oog springende verhalen voor het publiek.

.

Conrad Alleblas, Directeur Sport Film Festival Rotterdam

Conrad is sinds eind 2019 verantwoordelijk voor de organisatie van Sport Film Festival Rotterdam maar al sinds 2016 betrokken bij het festival. Al meer dan 25 jaar is hij actief in de sportwereld. Sinds 2012 is hij producent van documentaires en speelfilms die veelal sport en maatschappelijke thema’s als onderwerp hebben. Zijn films worden internationaal vertoond en hebben inmiddels meer dan 50 internationale prijzen gewonnen.