Bekendmaking programma en start kaartverkoop op 4 maart 2020. Volg onze social media voor het laatste nieuws.

Programma

Het programma van het Sport Film Festival Rotterdam bestaat uit filmvertoningen, awards shows, talkshows en specials. Op 4 maart 2020 wordt het volledige programma bekend gemaakt.

Het filmprogramma wordt samengesteld uit vermakelijke, boeiende en inspirerende sportfilms met onderwerpen die gaan over Olympische Spelen, sport & maatschappij of topsport. Filmmakers kunnen hun films tot en met 23 februari 2020 inschrijven via Filmfreeway.

De beste films van het festival worden bekroond met de internationale juryprijzen, de Rotterdam Sport Film Award en de SFFR Publiekprijs. Tevens worden de FICTS Guirlande d’Honneur en de FICTS Medallion d’Honneur uitgereikt aan respectievelijk een sportjournalist en Olympische kampioenen.

In de dagelijkse talkshow wordt met bekende en minder bekende filmmakers, filmkenners en topsporters gesproken over de films die tijdens het festival te zien zijn. Er wordt doorgepraat over belangrijke thema’s, over bijzondere cinematografie en wat er zich achter de schermen van de producties afspeelden.

De exposities en het 1-minuuut filmproject in de programmering van het Sport Film Festival Rotterdam dragen bij aan verbreding en verdieping op het gebied van sport en sportfilms en een grotere betrokkenheid bij het festival.