Het Sport Film Festival Rotterdam 2020 is geannuleerd. Volg onze social media voor het laatste nieuws.

Shows & Stages

Naast de vele sportfilms zijn er in de programmering van het Sport Film Festival Rotterdam ook award shows, talkshows en optredens opgenomen. Filmmakers, sporters, experts en artiesten krijgen daarmee het podium dat ze verdienen.

SFFR Awards Show

Op woensdagavond 15 april wordt het festival met een korte ceremonie officieel geopend. De diverse eervolle awards worden tijdens het afsluitende gala op zaterdagavond 18 april in een bijzondere, door Jan Dirk Stouten en Tanja Kok gepresenteerde SFFR Awards Show uitgereikt. Dan wordt het extra spannend voor alle deelnemers, die op de laatste avond te horen krijgen of ze in de prijzen zijn gevallen. Ook de FICTS Guirlande d’Honneur wordt dan uitgereikt.

Talkshows

De dagelijks door Jan Dirk Stouten (namens mediapartner RUR) gepresenteerde talkshow vormt de spil van het festival. Tijdens de 30 tot 45 minuten durende show wordt met bekende en minder bekende filmmakers, filmkenners en topsporters vanuit verschillende invalshoeken gesproken over de films die tijdens het festival te zien zijn. Daarnaast krijgen bezoekers van de talkshow dankzij de gasten een goed idee van alle activiteiten die zich achter de schermen van een sportfilmproductie afspelen. De dagelijkse talkshow vindt plaats in de foyer van LantarenVenster en kan gratis worden bijgewoond.

Wielercafé Panache

Wielercafé Panache is een professioneel multimediaal mobiel wielercafé waarin de liefde voor de fiets en respect voor de koers prevaleert. Wielercafé Panache presenteert een afwisselende en onderhoudende mix van live-interviews, muziek, zelfgemaakte minireportages en voorgedragen wielerverhalen van eigen makelij. Wielercafé Panache wordt gemaakt door echte Rotterdammers, dat wil zeggen dat humor, directheid, romantiek en diepgang niet worden gemeden. De drie makers fietsen zelf ook graag dus houd rekening met de nodige zelfspot.