Bekendmaking programma en start kaartverkoop op 4 maart 2020. Volg onze social media voor het laatste nieuws.

Shows & Stages

Naast de vele sportfilms zijn er in de programmering van het Sport Film Festival Rotterdam ook award shows, talkshows en optredens opgenomen. Filmmakers, sporters, experts en artiesten krijgen daarmee het podium dat ze verdienen.

Award Shows

Tijdens de award show op de openingsavond van het festival worden de prijzen uitgereikt voor beste film, beste korte film, beste regie en beste cinematografie. Daarnaast zijn er de uitreikingen van de Special Jury Price, voor de erkenning van een bijzondere film of aansprekende prestatie van een filmmaker, en de FICTS Guirlande d’Honneur aan een sportjournalist met uitzonderlijke verdienste voor het verspreiden van de culturele en ethische waarden van sport.

De Rotterdam Sport Film Award wordt uitgereikt tijdens een feestelijke vertoning waarin alle films in de SFFR Competitie voor Rotterdamse sportfilms te zien zijn. Deze vertoning met prijsuitreiking wordt geprogrammeerd op een van de dagen na de openingsavond van het festival.

Talkshows

De dagelijks door Jan Dirk Stouten (namens mediapartner RUR) gepresenteerde talkshow vormt de spil van het festival. Tijdens de 30 tot 45 minuten durende show wordt met bekende en minder bekende filmmakers, filmkenners en topsporters gesproken over de films die tijdens het festival te zien zijn. Er wordt doorgepraat over belangrijke thema’s, over bijzondere cinematografie en wat er zich achter de schermen van de producties afspeelden. De talkshow vindt plaats in de foyer van LantarenVenster en is gratis bij te wonen.